به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، نمايندگان در جلسه علني امروز چهارشنبه مجلس گزارش كميسيون برنامه و بودجه مجلس از لايحه يك فوريتي متمم بودجه سال 84 را به عنوان اولين دستور مورد بررسي قرار دادند.
بنابر اين گزارش، ابتدا محمد مهدي مفتح مخبر كميسيون برنامه و بودجه مجلس گزارشي از روند رسيدگي به اين لايحه و اصلاحاتي كه در كميسيون برنامه و بودجه مجلس روي اين لايحه اعمال كرده، به مجلس ارائه كرد و سپس مخالفان و موافقان به ارائه نظرات درباره لايحه متمم قانون بودجه 84 پرداختند.
اسماعيل گرامي مقدم به عنوان اولين مخالف تصويب لايحه مذكور گفت: تشخيص اينكه واقعا چه كساني در جامعه مستحق دريافت يارانه هستند كار سختي نيست. از آنجا كه بخش قابل توجهي از ارقام اين لايحه جهت رفع كسري منابع تامين يارانه هاي دولتي است لازم است مشخص شود كه در حال حاضر چه كساني در جامعه از يارانه ها استفاده مي كنند و چه كساني بايد از يارانه استفاده كنند.
وي همچنين به بخشي از لايحه كه تصريح مي كند مي توان براي جبران كسري بودجه 84 از 10 درصد بودجه عمراني استفاده كرد اشاره كرد و گفت: دولت بايد ابتدا راهكارهايي نظير فروش طلا، اوراق بهادار و غيره را بررسي مي كرد تا از اين طريق كسري بودجه خود را جبران كند چرا كه برداشت از بودجه هاي عمراني اثرات سوء بسياري را در آينده خواهد داشت كه هزينه هاي آن بيشتر از فروش طلا يا اوراق بهادار است.
ايرج نديمي نماينده مردم لاهيجان هم به عنوان اولين موافق لايحه مذكور اظهار داشت: بنده نظرات مخالفي كه با اين لايحه وجود دارند را پذيرفته و قبول دارم و معتقدم كه نظام بودجه ريزي ما اشكال دارد و بايد اصلاح شود اما مشكلاتي كه در حال حاضر از ناحيه كسري بودجه براي مردم ايجاد شده و در صورت عدم تصويب اين لايحه تشديد مي شوند را چه بايد كرد؟
حسن سبحاني نماينده دامغان هم در مخالفت با اين لايحه گفت: اگر اين لايحه را تصويب كرديم و كسري بودجه دولت را جبران كنيم، مطمئنا و قطعا اين كسري بودجه و اين لايحه متمم بودجه را براي سال آينده هم تثبيت كرده ايم.
وي اظهار داشت: در دولتي كه درآمدش از مجموع درآمدهاي پيش بيني شده اش بيشتر است سخن از كسري بودجه گفتن جايي ندارد و اين دولت بايد كسري منابع پرداخت حقوق كاركنان خود را از راهي غير از ارائه متمم بودجه تامين كند.
سيد كاظم دلخوش نماينده مردم صومعه سرا در مجلس نيز به عنوان دومين موافق لايحه مذكور با تاييد اينكه سيستم بودجه ريزي ما سنتي و غلط است، تصريح كرد: من به صورت مشروط با تصويب لايحه متمم بودجه 84 موافق هستم و بايد كسري را كه از دولت قبلي به دولت فعلي به ارث رسيده است، جبران كنيم.
وي افزود: بايد كميته اي تشكيل دهيم تا به صورت دقيق و به روز بر عملكرد بودجه نظارت كرد و در انتهاي هر سال گزارش خود را به مجلس ارائه دهد.
سيد احمد رسولي نژاد نماينده دماوند پيشنهاد كفايت مذاكرات را داد و گفت: بعد از صحبت هاي 2 موافق و 2 مخالف معمولا حرفها تكرار مي شود.
هادي حق شناس در مخالفت با پيشنهاد كفايت مذاكرات اظهار داشت: در يك زمان كوتاه نمي توان اين بحث را از تمام زوايا بررسي كرد و بحث بيشتر در خصوص اين متمم به بررسي بودجه 85 كمك مي كند.
پيشنهاد كفايت مذاكرات با 66 راي موافق از مجموع 196 راي به تصويب نرسيد.
حسن نوعي اقدام نماينده اردبيل به عنوان سومين مخالف اين لايحه گفت: نسبت به قانون بودجه سال 84 موارد عدم تحقق درآمدها چه بوده است؟ با توجه به اينكه درآمدهاي نفتي و مالياتي ما فراتر از مصوبات بوده كدام يك از درآمدها محقق نشده تا امسال آن را تصويب نكنيم با مصوبه امروز، آيا به كارهايي كه دولت انجام داده و كسري داشته صحت گذاشته نمي شود؟ صحه گذاشتن به پرداخت هاي غيرقانوني صحه گذاشتن به ترويج بي قانوني ها است.
وي خاطرنشان كرد: دولت بايد توضيح دهد كه چه رقمي از اين كسري ناشي از مصوبات غيرقانوني دولت گذشته مي شود كه الان به ملت تحصيل مي شود.
وي خواستار اصلاح ماده واحده اين لايحه شد.
حاج بابايي هم به عنوان موافق سوم اين لايحه اظهار داشت: قطعا در هر دولتي متمم ها وجود دارد، كدام سال است كه متمم به مجلس نيامده است؟ بودجه پيشنهادي براي آموزش و پرورش كه به صورت متمم آمده 61 هزار ميليارد ريال است كه اگر آن را تصويب نكنيم سال 85، 2000 ميليارد كسري بودجه در آموزش و پرورش خواهيم داشت.
در ادامه رضا طلايي نيك پيشنهاد كفايت مذاكرات داد كه از مجموع 151 راي دهنده با 96 راي موافق به تصويب رسيد و ادامه رسيدگي به اين لايحه به جلسه آتي روز يكشنبه 2/11/84 موكول شد.
نظر شما